30 години Сомони – и продължаваме напред!

Тридесет години. През 2023 година Сомони навърши 30 години и смело стъпи в 31 първата. Дълго мислехме как да отпразнуваме тази солидна възраст за един бизнес. Обсъдихме доста по темата, а след това решихме, че няма нужда от особена суета или излишни думи. Никога не сме си падали по празните думи или по излишната показност. Работата във финансовия сектор ни научи да бъдем премерени и точни. И не само това.

Как започна всичко – 1993 година

Годината е 1993, а покрай заниманията на Николай Колев с фолклор, той се запознава с банкера Момо Стойкович от Сърбия. След няколко срещи и разменни гостувания се заговаря и за бизнес, който да започне като съвместно начинание, в което се включва и оедна бизнес дама от Сърбия – на име Сока.

Кръстница на фирмата се оказва юристът Милена Кацарова, която регистрира юридическото лице. Фирмата получава името – СОМОНИ – от първите букви на Сока, Момо и Николай. Първият офис се намира в Профсъюзния дом в Стара Загора, а дейността са два магазина – един за хранителни стоки и един за детски дрехи и аксесоари, който нарекохме „Ян Бибиян“.

В търсене на нови начинания и развитие, решихме да се ориентираме и към финансови услуги, които бяха много търсени по онова време. Първото ни чейндж бюро беше в една клетка в Универсалния магазин в Стара Загора. По-късно отворихме второ бюро в Битовия комбинат, после в град Раднево и т.н.

По-късно направихме и регистрация на Инвестиционен посредник, които нарекохме Сомони Файненшъл Брокеридж, с които работихме до 2017 година. Създадохме и Управляващо дружество, което кръстихме Сомони Асет Мениджмънт, заедно с три договорни фонда – ниско, средно и високо рисков.

През 2007 година регистрирахме застрахователен брокер Сомони Брокер Инс, които работи и до момента. През годините сме работили с партньори в различни градове и бизнеси, което ни създаде огромен опит и висока репутация на партньор с безкомпромисна честност.

За 30 години сме били и големи и малки, на върха и на дъното, но винаги сме знаели, че трябва да продължим, защото имаме доверието на клиентите и не трябва да ги предаваме.

Сомони през 2023 година

Днес Сомони е финансова компания, която работи в следните направления:

  • Застрахователен брокер с голямо портфолио от застрахователни услуги и решения за крайния клиент.

  • Финансов център, който предлага обмяна на валута, Western Union, Moneygram, Easy Pay и много други финансови услуги за крайния клиент

  • Инвестиционен посредник със съдействието на Капман, както и консултант за всякакви форми на инвестиционни решения и подходи

  • Посредник при търговия с инвестиционно злато и сребро

  • Винаги на ваша страна с компетентни решения в защита на вашето финансово благосъстояние и бъдеще

За нас са ключови

  • Обслужването на клиентите, което е свързано с предоставяне на пълна информация, която може да ги ориентира в динамичните характеристики на финансовите пазари
  • Изградената фирмена ценностна система, като честността и точността са закони, които изповядваме. Те са по-важни от парите и печалбите, които идват като резултат на това, което правим.

  • Няма важен и маловажен клиент, защото с всички работим по един и същи начин.

  • Винаги гледаме напред, защото знаем, че бъдещето е неясно само когато не го планираме или не сме готови за повратности.

И сега накъде?

Има много още какво да направим в полето на финансовите услуги. Нашата експертиза и потенциал са високо ценени от партньорите ни, което ни съдейства и да бъдем търсени като възможност за съвместна работа и от новите компании в бранша. Внимателно прецизираме всяко предложение и дали то отговаря на нашия стандарт.

Вървим напред и нагоре, за което ви благодарим на вас, клиентите ни през годините. Без вас ние нямаше да бъдем тук и сега. До вас сме винаги, в моменти на трудности и на щастие, защото това е семейството.

Не искаме да пропуснем и всички наши партньори и колеги, бивши и настоящи, които с гордост и признание произнасят името СОМОНИ.

Както казахме още в самото начало, не искаме да говорим излишни неща. Празникът е винаги кратък, а след него винаги идва и работния ден. Очакваме ви на добре познатите работни места! Както винаги, във ваша услуга и полза!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *