TikTok – източник на финансова грамотност за поколението Z

TikTok се превърна не само в популярно приложение за най-новите новини и забавни видеоклипове, но и в ценна платформа, която младите поколения използват, за да търсят съвети за ефективното управление на парите си. Според скорошно проучване на маркетинговата компания Vericast, 34% от поколението Z получават финансови съвети от TikTok.

Благодарение на опитни финансови създатели и достъпна платформа за приложения, TikTok напълно промени играта за младите хора, тъй като финансовите съвети и информация вече са по-достъпни от всякога.

Ето някои ключови начини, по които TikTok помага на Gen Zs да се справят с бюджетирането и защо е толкова полезно за младите американци да бъдат финансово грамотни.
4 начина, по които TikTok помага за финансовата грамотност на Gen Z

✅Лесни за смилане видеоклипове
„„TikTok помага на поколението Z да стане по-финансово грамотно чрез лесни за смилане видеоклипове по основни теми“, каза Натали Уорб, финансов експерт в CouponBirds. „„FinTok“ позволява на по-младите поколения да разберат важна информация за личните финанси и инвестирането чрез популярни хаштагове като #StockTok.“

Ангажиращите кратки видеоклипове на платформата улесняват потребителите да получат финансови съвети и да прекарат часове в получаване на знания за основни спестявания и информация за харченето им, без това да се чувства като изтощителна работа.

✅Неумишлена финансова грамотност
В момента видеоклиповете „Какво харча за един ден“ и други подобни теми, свързани с парите, се разрастват в платформата, където създателите на съдържание показват как бюджетират деня си в градове като Ню Йорк или Лос Анджелис. Тези видеоклипове показват финансова прозрачност, както и колко е възможно (или не) да живееш в скъп град. Въпреки че може да не изглежда така, този тип видеоклипове насърчават финансовата грамотност и започват разговори между Gen Z за бюджетиране и управление на парите.

„Финансовата грамотност е жизненоважна за всяко поколение, но интегрирането на финансови съвети и информация в нашите социални емисии е лесен начин да станем по-образовани по тези теми, без дори да го осъзнаваме“, каза Уорб. „Потребителите трябва да бъдат насърчавани да проверяват всяка информация, преди да действат според съветите, за да се уверят, че подробностите са верни.“

✅Цикъл на обучение с положителна обратна връзка
За Gen Zers е втора природа да посягат към своите устройства, за да научат всичко, което искат да знаят, а алгоритъмът на TikTok се поддава на ускорен процес на финансово обучение. Ако потребител иска да научи повече за финансите или бюджетирането и гледа съдържание в тази област и се ангажира с тези видеоклипове, алгоритъмът на TikTok ще му изпрати повече от това съдържание.

✅Безплатно и достъпно съдържание
TikTok несъмнено разрушава бариерите, с които са се сблъсквали много американци преди съществуването му, тъй като безплатната платформа прави финансовите съвети по-достъпни от всякога. Преди TikTok хората, които искаха да получат достъп до финансови съвети, трябваше да направят свое собствено проучване – което, макар и безплатно, също отнемаше повече време и усилия – или да потърсят финансов съветник.

Разходите за среща с финансов съветник зависят от структурата на плащане, използвана от съветника, но тези, които начисляват фиксирана ставка, обикновено струват между $2000 и $7500 на година. Съветниците могат също да таксуват процент от салдото по сметката на клиента, обикновено от 0,25% до 1% на година.

Въпреки че наличието на финансов съветник несъмнено е ценно, не е толкова привлекателно, когато нямате много пари в началото. По този начин TikTok върши отлична работа за преодоляване на пропастта между млади американци, които искат финансов съвет, но не могат да си позволят личен съветник. Изграждайки финансова грамотност сега, Gen Z е в състояние да започне да интегрира здравословни навици за пари, без да търси курс или да плаща скъпа такса за това.

#somonibg #somonibggold
На телефон 0879/253 197 и на сайта https://somonibg.com можете да получите актуални предложения и консултация по отношение на инвестицията в злато.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *