Ваканционният имот – добра или лоша инвестиция?

Покупката на ваканционен дом е преди всичко решение за начина на живот, а не нещо, което е просто добросъвестна инвестиция. Основният фактор, който се отчита срещу ваканционните жилища като инвестиция, е тяхната уязвимост към промени в икономиката, което е особено уместно в настоящия климат и повишените лихвени проценти и намалените разходи.
Мисленето „извън кутията“ може да извлече дивиденти за инвеститорите в ваканционни имоти
Широка гама от места се очертават като потенциални горещи точки за инвестиции – Черноморие, планина или населени места с минерални извори – България дава богати възможности .
Когато икономиката се поклаща и доверието спада, ваканционните жилища са напред в списъка на разходните активи, особено ако собственикът е във финансови затруднения. За съжаление, не винаги стойността им расте.

 • Инвестиционната стойност на ваканционен дом намалява допълнително, ако се използва през пиковите периоди. Освен че се отказвате от пиковите наеми, вие губите и от емоцията да си бъдете у дома в точния момент. България има сравнително къс сезон на Черноморието, а почти няма всесезонни курорти, което прави избора много труден.
  Резултат: ваканционният дом се превръща в бреме и лоша инвестиция, а не в бягството, което трябва да бъде.
 • Ако изберете покупката, която да отговаря по-скоро на вашите лични желания
  Отделете време.Не купувайте импулсивно веднага след страхотните две седмици през януари. Въпреки че покупката на ваканционен дом е решение от сърцето, главата също трябва да има думата.
  Дайте си период на разхлаждане. Трябва да потвърдите, че ще харесате имота извън сезона, както и през оживеното лято, или в случая със ски хижата, когато снегът се е стопил.
 • Посещение по различно време на годината. Желаното от вас място все още има ли душа извън сезона или е безжизнена дупка? Също така не забравяйте, че ваканционните къщи са на разположение през цялата година и е вероятно да получите по-добра сделка извън месеците на пиковия туризъм. Купувайте, все едно ще живеете там постоянно?
 • Уверете се, че извършвате надлежна проверка, преди да подпишете договор.
  Уверете се, че плащате справедлива цена, като проучвате сравними имоти за период от седмици и месеци. И направете инспекция за всички възможни аспекти на правната страна на сделката и проверка на договора.
 • Близостта има значение
  Купувачите често подценяват колко дълго време за пътуване може да намали ползата, която извличат от ваканционен дом. Ако това е дълго и трудно пътуване, е по-малко вероятно да използвате имота, без значение колко прекрасно е местоположението.
 • Намерете добър мениджър на имоти
  Привлечете добър мениджър, за да осигурите висока заетост, когато не използвате сами ваканционния дом.
  Те гарантират, че стандартът на имота е винаги на ниво и минимизират шанса гостите да бъдат разочаровани, както и гарантират, че се използват най-добре онлайн услугите за краткосрочно обявяване, за да се увеличи максимално нивото на заетост.

Ако ще купувате ваканционен дом, изберете такъв, който създава прекрасни моменти и спомени. Всичко останало е на заден план.
#somonibg #somonibggold
На телефон 0879/253 197 и на сайта https://somonibg.com можете да получите актуални предложения и консултация по отношение на инвестицията в злато.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *