6 мита за работата на застрахователния брокер

Познавате ли добре услугата и добавената стойност на застрахователния брокер? Днес ще разкрием 6 популярни мита, в които хората вярват, но истината е някъде другаде.
Мит 1: През застрахователния брокер е по-скъпо
Истината е различна, застрахователните услуги са с регулирани цени, а самите компании плащат на брокерите. Плащате една и съща сума, като печелите брокер, който дества във ваша полза.
Мит 2: Не ми са нужни посредници, мога и сам
Не пренебрегвайте труда и позицията на брокера, който познава в детайли услугите на всички компании и може да предложи по-добро решение от това, което вие сте избрали.
Мит 3: Застрахователят може да ми даде по-добри условия, защото няма да плаща на брокери
Цените са фиксирани, което означава – една определена застраховка струва навсякъде една и съща сума. Няма значение откъде я взимате. Още нещо, повечето офиси с марка на застрахователно дружество са всъщност различни юридически лица.
Мит 4: Работата на брокера е само да ми продаде услугата
Добре подбраният брокер е ваш представител и той поема отговорност за услугата, като я адаптира до вашите конкретни нужди.
Мит 5: Брокерите си правят каквото си искат
Не е точно така, дейността на всеки брокер е контролирана от Комисия по финансов надзор. Да си брокер е равносилно на това да изпълняваш определени задачи под стриктно наблюдение и контрол.
Мит 6: Ако брокерът сбърка, аз поемам отговорността
Съществува застраховка „Професионална отговорност” и ако на клиента бъдат нанесени някакви вреди по вина на брокера, то клиента получава обезщетение от застрахователя на брокера. Това е валидно дори и в случай, че брокерът фалира или няма възможност да отговаря за загубите.

Ако и вие имате въпроси за работата на застрахователния брокер, задайте ги. Ще сме щастливи да отговорим!

Свържете се с нас на 📞 042 605 202, за да получите консултация и предложение за подходящ тип застраховка, която да покрие възможно най-много рискови ситуации. #somonibg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *