Началото на активния сезон е повод да напомним на всички за споделената отговорност

 

Поредната вълна на вируса, който сякаш няма никакво намерение да си ходи, сложната обстановка в България и по света, това са само някои от поводите да напомним за отговорността, която всеки от нас носи. Разумните хора намират начин да споделят тази отговорност, като откриват подкрепа и помощ в добре прецизираните застрахователни услуги.

Какво се промени в последните няколко месеца, разказва Диляна Колева, управител на Сомони Брокер Инс.

Лятото започна привидно много спокойно, но много наши клиенти ни се довериха за специфични услуги, популярни в последните месеци.
Застраховка Живот е една от популярните услуги, като в случая има възможност за акцент и върху спестовен характер на защитата. Комбинацията с различни допълнителни услуги дава възможност за допълнителна подкрепа при медицински услуги, както и за още едно ниво на сигурност при взети заеми от банкови институции.
Различните компании в региона и на национален мащаб проявяват интерес към рисковите застраховки, които включват и COVID-19 като покритие. Подобна услуга дава допълнителна социална защита за наетите служители и техните семейства.
С началото на учебната година започваме кампания с предложение към всички учебни заведения, за да подсигурим сигурност при инциденти, заболеваемост и определени други рискове. Учителите и децата са много ценни и те трябва да бъдат защитени.

Защо говорим за споделена отговорност?

Нашата цел като компания е да вменим, че трябва трябва да сме отговорни. Без значение дали сте професионалисти, родители, инвеститори или просто хора, които искат да могат да планират своя живот – застраховките дават възможност да споделите отговорността с партньор, който може да поеме част от риска.
Сомони Брокер Инс като една от „Любимите марки“ на България в застрахователния бизнес подава ръка на всички, които имат нужда от консултация и съдействие. Това е също част от нашата споделена отговорност.
Свържете се с нас на 📞 042 605 202, за да получите консултация и предложение за подходящ тип застраховка, която да покрие възможно най-много рискови ситуации.

 

Застраховка „Живот“ при Сомони Брокер Инс

В тези дни, изпълнени с предизвикателства, хората обръщат своето внимание към продукти, които могат да помогнат в трудни моменти. Застраховката „Живот“ на кредитополучател е рискова застраховка „Живот“, която осигурява застрахователна защита за кредитополучатели и техните близки, при загуба на живот или при настъпване на трайна неработоспособност в срока на договора.

Какво покрива застраховката„Живот“ ?

 • Смърт вследствие на заболяване;
 • Смърт вследствие на злополука;
 • Трайна неработоспособност над 75% вследствие на злополука;
 • Трайна неработоспособност над 75% вследствие на заболяване.

Какво не покрива застраховката „Живот“?

 • Лица на възраст под 18 г. и над 65-годишна възраст;
 • Всички други покрития, непосочени в раздел „Какво покрива застраховката?“.

Има ли ограничения на покритието на „Живот“?

 • Умишлени действия на застрахования с цел самопричиняване загуба на работоспособност;
 • Умишлен опит за самоубийство или самоубийство;
 • Употреба и въздействие на опиати, наркотици и/или други упойващи вещества;
 • Заболяване от СПИН;
 • Криминален аборт или опит за такъв;
 • Укрито заболяване, при известност, на което застрахователят не би сключил договора;
 • Опит за извършване или извършване на престъпление от общ характер;
 • Изпълнение на смъртна присъда;
 • Война, размирици или действия, имащи военен характер, стачки, локаути, граждански вълнения, бунтове и др. подобни;
 • Атомни и ядрени експлозии, радиоактивни продукти и замърсяване от тях или йонизираща радиация.

Валидност на покритието?

В цял свят.

Застраховката „Живот“ може да бъде комбинирана със сходни и паралелни услуги, които да осигурят по-висока степен на защита на различни рискови ситуации, спестовен характер, както и покриване на здравни рискове и лечение. COVID-19 също може да бъде покрит като допълнителен риск.

Свържете се с нас на 📞 042 605 202, за да получите консултация и предложение за подходящ тип застраховка, която да покрие възможно най-много рискови ситуации.

Автомобилен асистанс за България от Сомони Брокер Инс

Лятото е прекрасно за пътуване и всички са тръгнали да почиват. Времето е малко, пътищата са натоварени, а често автомобилите излизат извън строя. Автомобилен асистанс за България е една от услугите, която Сомони Брокер Инс предоставя за своите клиенти. Тя може да спести време, пари, както и да осигури допълнително ниво на сигурност при пътуване с автомобил.
Предлага се за автомобили под 20 години, с валидна Гражданска отговорност.

Какво предлага услугата:

– Транспортиране на увредено МПС, при условие, че обездвижването не може да бъде отстранено на мястото на събитието, в следните случаи:
1.1.1.при обездвижване вследствие на застрахователно събитие (ПТП или злоумишлени действия на трети лица, или вследствие на кражба на цяло МПС) – до два пъти през срока на застрахователния договор и до 300 км общ пробег за двете събития;
1.1.2.при обездвижване вследствие на техническа повреда – еднократно през срока на застрахователния договор, до 300 км общ пробег;
1.1.3.при грешно заредено гориво – еднократно през срока на застрахователния договор, в рамките на общия пробег по 1.1.2.
1.2.Изтегляне на МПС – организиране на изтегляне на МПС при затъването му в дере, трап, кал, пясък, сняг и др.подобни, или по друга причина, когато изтеглянето или издърпването му не е възможно без допълнителна техника извън автомобила за пътна помощ.
ЗАСТРАХОВАТЕЛЯТ може да организира изтегляне на МПС, като разходите по изтегляне на МПС се заплащат от ЗАСТРАХОВАНИЯ.

Технически услуги, указвани на МПС при обездвижване вследствие на застрахователното събитие или техническа повреда

– Предоставят се до две услуги през срока на действие на застрахователния договор: Ремонт на място – оказване на техническа помощ и труд за
ремонт, с продължителност до 30 минути по отстраняване на повредата по МПС на мястото на застрахователното събитие или техническа повреда, посредством техническите средства, с които разполага подвижния сервиз на Асистиращата компания. В случай, че за отстраняване на обездвижването се изисква подмяна на резервни части, Асистиращата компания подменя тези части при изричното съгласие на ЗАСТРАХОВАНИЯ и в случай, че подвижния сервиз разполага с такива резервни части. Вложените резервни части не са обект на предоставяната услуга и се заплащат от ЗАСТРАХОВАНИЯ;
– Подаване на ток при неизправен акумулатор, при обездвижване на МПС в населеното място, с цел стартиране на двигателя на
застрахованото МПС;
– Доставка на гориво на мястото на обездвижване на МПС.
– Стойността на горивото се заплаща от ЗАСТРАХОВАНИЯ.
– Информационни услуги включващи предоставяне на информация за състоянията на пътищата и интензивност на движението по тях, адреси и телефони на сервизи и магазини за авточасти, както и информация относно необходими документи при пътуване

Това е стандартното ниво на покритие, което струва 31.50 лв за 12 месеца. Допълнителното по-високо ниво на покритие осигурява още услуги в пакета.
И двете нива дават преференциални цени за Годишен технически преглед в пунктовете на СБА.

Свържете се с нас на 📞 042 605 202, за да получите консултация и предложение за подходящ тип застраховка, която да покрие възможно най-много рискови ситуации.

Застраховка домашни любимци

Застраховка за домашния любимец покрива различни рискове

Ще ви разкажем за една от по-слабо познатите застраховки, която може да бъде много полезна за всички хора с домашни любимци. Знаете различните рискове, през които се изправят всички стопани на кучета и котки.
Застраховката за домашен любимец е част от допълнителния пакет към имуществена застраховка. Целта й е да покрие отговорността на стопанина към трети лица, вследствие отглеждането му на куче или котка. Покриват се до 2 000 лв. нанесени вреди, но има самоучастие от 5% във всяко обезщетение (т.е. ако обезщетението е сто лева, стопанинът покрива 5 лв.)

Покритие на медицински разноски

Другото важно покритие на застраховката за домашни любимци са медицинските разноски (включително за ветеринарномедицински услуги, медикаменти, стационарно лечение, лабораторни изследвания, рентгенови снимки и др. подобни), вследствие злополука с домашен любимец. Клиентът си плаща и предоставя документ за направените разходи, които им се възстановяват от застрахователя след това. Покритието е до 1000 лв.

Внимание, не всички домашни любимци могат да бъдат застраховани

Определени породи домашни любимци не могат да бъдат застраховани. Кучета от породите питбул, бултериер, мастиф, шар пей, ротвайлер,кавказка овчарка, дого аржентино, американски булдог са изключени.

Колко струва подобна застраховка?

Ориентировъчна цена за подобна застраховка е под 20 лв., които се добавят към вашата имуществена застраховка.

Свържете се с нас на 📞 042 605 202, за да получите консултация и предложение за подходящ тип застраховка, която да покрие възможно най-много рискови ситуации.

Сомони Брокер Инс – финалист на Любима марка 2021 г.

Щастливи сме да обявим, че вече официално притежаваме сертификата Любима марка и Сомони брокер инс са любима марка застрахователен брокер на българския потребител.

Малко предистория за решението на компанията да вземе участие

Взехме решение да участваме в националния конкурс „Любима марка на българския потребител“ в категория Застрахователни брокери. Третото място в този конкурс е сериозно признание за нашата работа, защото ние осъзнаваме че не сме търговски равнопоставени с големите брокери, но точно тук е разковничето. Любима марка мери нещо друго- разпознаваемостта, лоялността на потребителите към една марка, до каква степен те ни разпознават.  Точно това ни спечели за участие.
В последните години ясно дадохме да се разбере, че застраховането и застрахователните услуги не са една скъпа и ненужна измислица. Разбира се те не могат да направят чудеса но са реална помощ в трудни моменти. Имаме над 25 години история, а това ни прави един от по-старите национално представени брокери в България.

Диляна и Николай Колеви, управители на компанията

Диляна и Николай Колеви, управители на компанията

Накъде след конкурса, какво предстои пред Сомони брокер инс?

Самото ни участие в „Любима марка на българския потребител“ е най-важното за нас. Това е признание за нас . Ние за първи път навлизаме в националното полезрение. Вярвам, че това е правилния път и по този начин много хора ще чуят за Сомони брокер инс.
В последните години доста поработихме за да променим създадените стандарти. Сомони Брокер Инс се развива с офиси в Стара Загора, Казанлък, Плевен, Сливен и Нова Загора. Трудно е защото се сблъскваме с основните проблеми пред българския бизнес свързани с намирането на работна ръка и тежката стагнация.
Но въпреки това планираме разширяване на дейността и отваряне на офиси в Бургас и Ямбол. Искаме да работим умно и със сърце. Това е печелившата стратегия за нас. Това е и начина да сме любима марка.
Самото ни участие в Любима марка е вече една победа, но този конкурс далеч не е всичко за нас. По-важното е да си свършим работата добре в нашите офиси и да сме полезни на хората.

Благодарим ви за подкрепата!

Голямото напускане започва в САЩ

Краят на пандемията и началото на търсенето на ново работно място

Пандемията създаде сериозни проблеми на бизнеса по цял свят, като предизвикателствата бяха буквално безброй. Днес
компаниите, които са се справили с пандемията, сега имат нов голям проблем: повече от една четвърт от техните служители могат да напуснат, пише Axios. Стресът от преживяната пандемия е променил начина на мислене на наетите служители. Работниците са имали повече от година да преразгледат баланса между професионалния и личния живот или кариерните пътища и докато светът отваря отново, много от тях ще пуснат своите предизвестия и ще направят онези промени, за които са мечтали

Икономистите наричат явлението „голямото напускане“. Проучванията показват, че между 25% и повече от 40% от работниците в САЩ мислят да напуснат работата си. За България няма такива данни, но и тук пазарът е динамичен.

„Не завиждам на предизвикателството, пред което са изправени човешките ресурси в момента“, казва Антъни Клоц, доцент по мениджмънт в Тексаския A&M университет.

Според експерти няколко сблъскващите се тенденции движат бума на оставките

 • Повече време за семейството и хобито. Икономистът от Университета в Мичиган Бетси Стивънсън казва пред Axios: „Хората имаха малко повече пространство да се запитат: „Наистина ли това искам да правя?“ Така че някои решават, че искат да работят по-малко часове или с повече гъвкавост, за да създадат повече време за семейство или хоби.
 • Промяната в кариерното развитие.Други обмислят да сменят изцяло кариерата си. Служителка на круизен кораб се обучи и насочи към работа в център за данни, тъй като пандемията ѝ показа несигурността на нейната индустрия. Застрахователна брокерка и нейният съпруг, мениджър на ресторант, напускат работата си, за да създадат компания за озеленяване, тъй като по време на пандемията осъзнават, че искат да прекарват повече време навън.
 • Навикът да работиш от дома. Някои се отказват, защото шефовете им не им позволяват да работят от вкъщи след пандемия. Други напускат, защото им липсват офисите, но компаниите им вече са хибридни или отдалечени. „Много хора, които искат да се върнат, откриват, че офисът, в който се връщат, не е офисът, който са оставили зад себе си“, казва Клоц.

Фирмите не могат да направят кой знае колко, за да задържат служителите, които искат да сменят професията си. Но човешките ресурси могат да задържат някои работници, като предлагат възможно най-голяма гъвкавост, казва Кати Мой, главен служител в BDO USA, компания за финансови услуги.

Големият отлив може в крайна сметка да бъде добър за работниците и работодателите. Сега в Америка има рекордните 9,3 милиона свободни работни места, съобщава Феликс Салмон от Axios. И хората все още могат да разчитат на обезщетения за безработица, така че не са отчаяни да приемат първата оферта за работа, която им попадне, казва Стивънсън.

„Надяваме се, че ще видим много повече хора през 2022 г. заети и стабилни, защото са на работни места, които всъщност харесват“, казва тя.

Източник: https://www.economy.bg/humancapital/view/46209/Vylnata-na-golyamoto-napuskane%E2%80%9C-idva-v-SASht

Подкрепете Сомони Брокер Инс за Любима марка 2021

Сомони Брокер Инс е номиниран за участие в Любима марка 2021

Застрахователният брокер Сомони Брокер Инс е номиниран за участие в класацията Любима Марка, вече можете да вземете участие в гласуването и да ни подкрепите.

Класацията е базирана на мнението на потребителите относно конкретни търговски марки. Провежда се вече тринадесета година в България и между 30-40 хиляди уникални потребители дават своето мнение в рамките на няколко седмици. Тържествената церемония ще се състои на 7 юли, където победителите ще получат своите награди.

Как се провежда класацията Любима марка?

Класацията Любима марка 2021 се провежда в три етапа. Втори етап ще се стартира на 7 юни и ще продържи до 15 юни (включително), като в този период потребителите могат да гласуват за до 3 от 6-те продължили марки в различните категории. Целта на този етап е да покаже кои 3 марки в отрасъл ще продължат в трети последен кръг на класацията. Третият етап стартира на 17 юни и ще продължи до 27 юни (включително). На този етап потребителите ще определят марка №1 във всяка категория. Във втори и трети етап, потребителите номинират или гласуват, като потвърждават избора си през линк, изпратен автоматично на електронната им поща, посочена за контакт. Непотвърдените гласове няма да се отчитат!

Инициативата се реализира за 13-та поредна година и е единствената класация, основана единствено върху мнението и нагласите на потребителите. „Любимите марки” дава възможност на потребителите да определят марките, които обичат и които сред голяма конкуренция са спечелили тяхното доверие. За разлика от други класации, „Любимите марки“ не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „Любимите марки“ представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

За нас участието в класацията е много важно, защото това е начин да сверим своя часовник спрямо нашите партньори в застрахователния бизнес – големи и малки. Динамичният дух на развитие на Сомони Брокер Инс е нашето главно послание и вярваме, че младежкият ни дух и големият опит ще получат добра оценка. Ценим и качествата на всички останали участници, затова и желаем да дадем правото на читателите на свободен избор – подкрепете наистина вашата любима марка.

Как можете да подкрепите вашия любим застрахователен брокер?

 • Влезте тук: https://mylovemarks.eu/vote.php
 • Категория 22: Застрахователни брокери
 • Изберете вашия любим застрахователен брокер
 • Дайте вашия глас в още 19 категории
 • Попълнете данните отстрани
 • Готово, вашият глас е зачетен

Пожелайте ни успех!

Турската лира е на път да запише най-лошия си месец от една година

Обезценяването на валутата бе провокирано от разочарованието, че централната банка не промени лихвите
Турската лира е на път да запише най-лошия си месец от една година

Турската лира поевтинява за пети пореден ден и е на път да запише най-лошия си месец от една година насам, тъй като изглежда, че за голяма част от инвеститорите усилията на властите за укрепване на валутата не са достатъчни, пише Bloomberg.

Към 13:01 часа българско време турската валута поевтинява с 1,37% до 8,2964 лири за долар.

Разочарованието от факта, че централната банка не предприе увеличение на лихвените проценти миналия четвъртък, доведе до това лирата да записва спад всеки ден тази седмица. Увеличаващите се нови случаи на COVID, несигурността около изборите и фискалните стимули в САЩ и нарастващото напрежение с Европа допълват негативната картина.

В същото време турската централна банка повиши прогнозите си за инфлацията към края на тази година с повече от три процентни пункта, след като поредица от изненадващи решения за лихвените проценти не успя да подкрепи лирата, отслабена от политически стъпки и международни размирици.

Очаква се ръстът на потребителските цени тази година да бъде 12,1%, в сравнение с предходната прогноза от 8,9%, заяви гуверньорът Мурат Уйсал в Истанбул, като представи окончателния доклад за инфлацията за 2020 г.

„Централната банка ще запази строгата си парична политика, докато инфлацията не се подобри“, каза Уйсал, предупреждавайки, че слабата лира крие риск за ценовата стабилност.

В предстоящия период можем да предприемем всички необходими стъпки, включително по отношение на лихвените проценти, за да контролираме инфлацията, като наблюдаваме развитието на цените“, каза Уйсал. Лирата е „изключително подценена“, добави той.

Той очаква обменният курс да се нормализира в средносрочен план, а по думите му резервите на централната банка са достатъчни за задоволяване на краткосрочните нужди, като Турция е на последния етап от договарянето на нова суап сделка.

Очакванията на анализаторите обаче не са никак обнадеждаващи. „Няма причина лирата да не прескочи ниво от 9 лири за долар през следващите седмици“, пише в доклад Тата Госе, старши икономист в Commerzbank AG в Лондон.

Въпреки че централната банка неочаквано се въздържа от повишаването на своята едноседмична репо ставка миналата седмица, тя разшири лихвения коридор, за да си даде по-голяма гъвкавост при увеличаване на среднопретеглените разходи за финансиране.

В конферентен разговор с чуждестранни инвеститори във вторник министърът на финансите на Турция Берат Албайрак заяви, че мултинационалните компании вече са започнали да пренасочват производството към Турция, което според него е „повратна точка“.

„Новият икономически модел се доказа чрез повишаване на износа до предпандемичното ниво чрез производство, инвестиции, възможности за работа и конкурентен обменен курс“, заяви той, цитиран от държавната Анадолска агенция.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова – Източник: investor.bg

Застрахователен продукт с покритие COVID-19

Застраховката с покритие COVID-19 е добра идея в трудни времена

Като компания с отговорност към своите клиенти, Сомони Брокер Инс ви представя някои от възможностите за застраховка, приложими към днешните проблеми. Ще обърнем внимание на Групова рискова застраховка „Живот“ с покритие Covid-19.

Повече за застрахователния продукт с покритие Covid-19

Специалното предложение за групова рискова застраховка „Живот“ осигурява застрахователна защита за Вашите работници и служители и финансова подкрепа при настъпване на неблагоприятно събитие, следствие злополука или заболяване, в това число COVID-19. Тя е насочена към хората от активния бизнес, чието здраве е особено важно в този момент. Работодателят има възможност да ползва данъчни облекчения до 60 лв. на служител, задължително е застраховането на всички служители на компанията.
Застраховката осигурява покритие за болничен престой над 5 до 10 дни / без значение причината/. В случай, че застрахован е диагностициран с Covid и прекара в болница над 5 дни, застрахователят изплаща фиксирана сума- между 600 и 3 000 лв./евро в зависимост от избрания пакет. Застраховката се сключва след попълване на Предложение-декларация за сключване на Групова рискова застраховка „Живот“, подписана от застраховащия и предварително изготвен списък на застрахованите лица, предоставен преди сключване на застраховката. Процедурата е максимално опростена. Срокът на действие е една година.

За повече информация и запитвания:

Сомони Брокер Инс
гр. Стара Загора, бул. „Патриарх Евтимий“ 116
тел. +359 42 605 202

Знаете ли какво е да си пожелаете да успеете?

В трудни дни като днешните, когато сме изправени пред световен катаклизъм, често хората губят своята мотивация. Въпреки дълбокото ни желание да успеем, може би няма всички да бъдем късметлии. Има ли нещо повече от късмет в успеха? Колко желаете да успеете? Ще ви разкажем една притча…

Един млад мъж много искал да разбере тайната на големия успех и затова отишъл при мъдрец, за да получи съвет. Вместо съвет обаче мъдрецът казал на мъжа да го чака край реката на другия ден.

Когато се срещнали мъдрецът накарал мъжа да го последва в реката. Двамата вървели, докато водата не стигнала шиите им. Тогава внезапно мъдрецът хванал младежа за врата и започнал да го дави.

Мъжът започнал да се мята и да се бори във водата и едва когато започнал да посинява, мъдрецът извадил главата му на повърхността, след което го попитал:

– Какво искаше най-силно, докато беше под водата?

– Въздух.

– Е, когато започнеш да жадуваш успеха толкова силно, колкото въздуха, когато беше под водата, ще го имаш. Това е тайната на успеха.

Пожелаваме ви да жадувате успеха и да го достигнете!