Някои нелепи случаи на застрахователни претенции

Това са някои от странните нелепи случаи на застрахователни претенции. Внимавайте, не винаги компаниите ги уважават. Можете лесно от жертва да се превърнете в обвиняем.

– Жена изпекла чисто нов мобилен телефон в торта, която трябвало да поднесе на своя съпруг за неговия рожден ден.
– Американка имала навика да съди заведения и магазини, пред които се спъвала и самонаранявала. За 7 години завела над 49 дела и взела почти милион долара. Компанията обаче се усетила и отказала да плаща повече.
– Мъж желае да получи парите от застраховката на своята 90 годишна майка. Решил да подпали своята къща, като тя изгори вътре и вземе и двете застраховки – Живот и Имущество. Усетили го и получил 190 годишна присъда.
– В Шри Ланка можете за пострадате сериозно от падащ кокосов орех. По света 150 човека годишно умират от падащи кокосови орехи. В Шри Ланка това е съвсем основателна претенция по застрахователна полица.
– В Гърция английски турист се загледал в група момичета и се ударил в автобусна спирка, в резултат на което си счупил носа. Претенциите му били напълно покрити.
– Фермер в Минесота подал иск за загубен телефон вътре в една от неговите крави. Помагайки с фенерчето при раждане, той изпуснал устройството вътре.
– Американски адвокат застраховал пакет цигари срещу „пожар, наводнение и буря“. Изпушвайки цигарите, той подал иск, защото всяка от тях била „унищожена в малък пожар“. Съдията удовлетворил искането му, компанията трябвало да плати. Не било уточнено какво точно е това „пожар“.
– Семейство твърди, че им е открадната лодка от заключен гараж и настоява за пълно покритие по застраховката. Но се оказва, че ако лодката е дълга 15 метра, гаражът е бил само 12 – тоест, нямало е как да побере лодката. Семейството получило присъда за опит за измама.

Свържете се с нас на 📞 042 605 202, за да получите консултация и предложение за подходящ тип застраховка, която да покрие възможно най-много рискови ситуации.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *