Застраховка домашни любимци

Застраховка за домашния любимец покрива различни рискове

Ще ви разкажем за една от по-слабо познатите застраховки, която може да бъде много полезна за всички хора с домашни любимци. Знаете различните рискове, през които се изправят всички стопани на кучета и котки.
Застраховката за домашен любимец е част от допълнителния пакет към имуществена застраховка. Целта й е да покрие отговорността на стопанина към трети лица, вследствие отглеждането му на куче или котка. Покриват се до 2 000 лв. нанесени вреди, но има самоучастие от 5% във всяко обезщетение (т.е. ако обезщетението е сто лева, стопанинът покрива 5 лв.)

Покритие на медицински разноски

Другото важно покритие на застраховката за домашни любимци са медицинските разноски (включително за ветеринарномедицински услуги, медикаменти, стационарно лечение, лабораторни изследвания, рентгенови снимки и др. подобни), вследствие злополука с домашен любимец. Клиентът си плаща и предоставя документ за направените разходи, които им се възстановяват от застрахователя след това. Покритието е до 1000 лв.

Внимание, не всички домашни любимци могат да бъдат застраховани

Определени породи домашни любимци не могат да бъдат застраховани. Кучета от породите питбул, бултериер, мастиф, шар пей, ротвайлер,кавказка овчарка, дого аржентино, американски булдог са изключени.

Колко струва подобна застраховка?

Ориентировъчна цена за подобна застраховка е под 20 лв., които се добавят към вашата имуществена застраховка.

Свържете се с нас на 📞 042 605 202, за да получите консултация и предложение за подходящ тип застраховка, която да покрие възможно най-много рискови ситуации.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *