Ежегодна среща на застрахователите в Стара Загора – 2019, 1 октомври

На 1 октомври, 2019 в Стара Загора се проведе ежегодната среща на застрахователите, които оперират в града. Над 80 човека се събраха за единадесети път, за да честват датата. Купонът беше на макс, благодарение на всички участници.

Управителят Николай Колев разказа за историята на Сомони, които скоро ще навършат 27 години история. За първи път 7 застрахователни компании тестваха познанията на гостите с интересни въпроси, като най-добрите отговори получиха и награди.
На гилдията бяха представени нови колеги, както и в дискусиите бяха засегнати важни въпроси и казуси от професионално естество. Крайният резултат от събитието е, че професионалистите от Стара Загора са заедно и обединени, в курса на тяхната работа.
Изказаха се специални благодарности на Спаска Арабаджиева от ЗК Евроинс- офис Стара Загора за това, че тя за първи път е организирала сбирка на старозагорските застрахователи и много е спомогнала за обединяване на гилдията. Прие се следващия домакин на събитието да е Застрахователен брокер Балкан с управител Мария Попова.

Любопитни исторически факти:

  • През 1996 година Асоциацията на Застрахователите в България и Съюзът на частните застрахователи вземат решение за това 01 октомври да се чества като Ден на застрахователя.
  • Първото първото застрахователно дружество е основано през 1891 година в град Русе и се казва България.
  • Още през 1850 година пътешественикът Иполит Дебре е отбелязал в своите пътеписи, че са открити следи на взаимна помощ между калфи и чираци в Стара Загора и подпомагане на селските райони при стихийни бедствия, което означава, че застрахователното дело започва от Стара Загора, защото това се е развило 40 години преди да се създаде първото застрахователно дружество в България. – както разказа Мария Бойчева– управител на офиса на ДЗИ, Стара Загора
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *