Доларът се стабилизира след спадналото политическо напрежение във Вашингтон

Доларът се търгува на стабилни цени, отдалечавайки се от 4-месечния минимум спрямо йената, достигнат в края на сесията миналия петък, тъй като инвеститорите пренасочиха своето внимание от политическата ситуация във Вашингтон към предстоящата конференция в Джаксън Хоул, щата Уайоминг, на която ще участва президентът на Федералния резерв на САЩ (ФЕД) Джанет Йелън.

Към 9 часа българско време доларът се търгуваше за 109,27 йени, след като в петък спадна до 108,605 йени, заради съмненията на инвеститорите, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще реализира обещанията си за данъчни реформи и въвеждане на мерки за стимулиране на икономиката.

Президентът на ФЕД Джанет Йеллен планира да участва на конференцията в Джаксъл Хоул, но след последния протокол от заседанието на регулатора, в което членовете на ръководството на ФЕД изразиха своето безпокойство заради вялата инфлация, едва ли Йелън ще обяви новини около парично-кредитната политика.

Коментирате на представители на ФЕД от миналата година позволиха на анализатори да предположат, че заради подема на фондовия пазар в САЩ, ниската доходност на дългосрочните облигации и отслабването на долара, регулаторът няма да увеличи основната лихва до края на годината, въпреки изразените притеснения от слабата инфлация.

Президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги се очаква да направи изявление за парично-кредитната политика на европейския регулатор на конференцията в Джаскън Хоул, съобщиха миналата седмица за „Ройтерс“ два независими един от друг източника. Според тях, не може да се очаква, че ЕЦБ ще започне програмата за намаляване на икономическите стимули за икономиките на страните от еврозоната.

Индексът на долара по същото време практически е без промяна от 93,530 пункта.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *