Доларът е стабилен макар и в леко отстъпление от основните валути

Доларът е стабилен в сутрешната търговия, което се дължи най-вече на добрите данни за новоразкрити работни места в САЩ, а инвеститорите очакват обнадеждаващи икономически данни, които да дадат знак дали ще продължи възстановяването на американската икономика в дългосрочна перспектива.

Въпреки лекия спад, доларът е стабилен към йената, като се задържа на ниво 110,71 йени, след като достигна 111,050 йени за един долар миналия петък.

Индексът на долара спрямо кошницата от основни валути се понижи с 0,2 процента до 93,373 пункта, след нарастването с 0,75 процента в петък. Ралито позволи на американската валута да се отдалечи от достигнатия миналата сряда минимум от 92,548 пунка, достигнат през май 2016 година.

Еврото прибави 0,2 процента до 1,1792 долара, след като отчете спад с 0,8 процента в петък.
Въпреки добрите статистически данни за заетостта, които подкрепиха долара, запазват и очакванията на инвеститорите Федералният резерв на САЩ да увеличи основната лихва през декември. Пазарните участници очакват нови положителни данни, които могат да дадат подем на американската валута.

В четвъртък се очаква да бъдат публикувани данните за производителността в САЩ през юли, а в петък – индексът на потребителските цени.

Австралийският долар прибави 0,1 процента до 0,7936 американски долари, възстановявайки част от загубите, след спада с 0,7 процента през миналата седмица.

Британският паунд се търгува без резки колебания на ниво от 1,3055 долара за една лира, но остава под натиск, заради решението на Централната банка на Англия да замрази основната лихва на рекордно ниско ниво.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *